Tegnap ez készült négy 11 éves forma kis fickónak, nem kispályás adag, de nem jelentett gondot nekik elfogyasztani...
Kb. fél éve találtam rá a cajun fűszerkeverékre, ami egyfajta "kreol curry", koriander, bors, gyömbér, paprika, kardamom és hagyma keveréke. Szoktam csirkére szórni, rizsbe keverni, most a hamburgerbe gyúrtam bele, hihetetlen jó lett. Szerintem a jó burger titka a jó marhahús, illetve hogy pirított hagymát és nem nyerset teszek a húsba, és csak sütés előtt sózom, mert akkor szaftos marad. Egy pici zsemlemorzsa meg összefogja. Semmi faxni. Imádom ezt az ízorgiát és ahogy maszatosak leszünk tőle...
A másik csoda, amit nem hagyok ki ilyenkor a karamellizált hagyma. Nem olyan mint a lyoni, ez liszt nélkül készül úgy, hogy jó sok vajban lassan sütve megbarnítom a szeletelt hagymát, só, bors, és a végén egy kiskanál cukor, attól olyan ragacsos, ropogós lesz.
Feltétnek semmi csalamádé meg lapka sajt! Vettem jófajta cheddart, meg jalapeno paprikát... Na ebből a két hozzávalóból lehet még valami isteni finomat készíteni. Ha kapunk egész jalapenhot, meg kell tölteni kis kocka cheddar sajttal, panírozni, kisütni, kis paradicsomos salsába mártogatni. Eléggé csíp, de nagyon finom...
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.